Сучасні тенденції забруднення води р. Прип’ять в межах Волинської області - Хайнацька, Анна Володимирівна; Фесюк, Василь Олександрович (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2024)
В статті проаналізовано зміна гідрохімічних показники якості води р. Прип’ять на двох гідрологічних постах (Річиця і Люб’язь), причини забруднення та особливості його динаміки. Виявлено тенденції і запропоновано заходи зменшення забруднення річкових вод та поліпшення екологічного стану басейну річки
Keywords: річка.; басейн річки; гідроекологічний стан річки; забруднення води; заходи поліпшення гідроекологічного стану річки; 556.53:502/504(477.82)