Лексичні помилки на сторінках друкованих ЗМІ - Яворський, Андрій Юрійович; Yavorskij, A. Yu. (Інститут української мови НАН України, 2012)
Систематизовано різнотипні лексичні анормативи, вилучені з газет, та запропоновано шляхи їх усунення Простежено частотність кожного типу помилок, окреслено ступінь їх лінгворизику у процесі редагування. In the article the polytypic lexical abnormities from the newspapers are systemized, and the ways of improvement are suggested. The frequency of every type of mistake as well as the level of linguistic risk in the process of editing is traced.
Lexical mistakes in journalistic texts
Keywords: мовна норма; мовна помилка (анорматив); лексична помилка; linguistic norms; inguistic mistake (abnormity); lexical mistake