Прийменниково-відмінкові форми як темпоральні синтаксеми (на матеріалі оповідань і повістей М. Коцюбинського) - Гандзюк, Олександра Михайлівна; Handzyuk, O.M. (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, 2005)
У статті йдеться про функціонування прийменниково-відмінкових форм як темпоральних синтаксем. Аналізуються різновиди у системі модифікаційних відношень темпоральних синтаксем. Підкреслюється, що часові відношення реалізуються прийменниково-відмінковими формами родового, знахідного, орудного та місцевого відмінків. It' s emphasized that the forms in the accusative case are endowed with the temporal semantic units. Different types in the system of modified correlations of temporal syntaxems are analyzed. It's underlined that tense connections are realized by prepositional cast forms of possessive, accusative, objective cases.
Гандзюк Олександра Михайлівна - канд. філол. наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: темпоральні синтаксеми; прийменниково-відмінкові форми; іменник