Українсько-канадські освітні зв’язки (на прикладі дослідницького проєкту) - Коляда, Еліна Калениківна; Калиновська, Ірина Миколаївна; Одарчук, Наталія Андріївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті йдеться про українсько-канадську освітню співпрацю. Зокрема, великий вклад у її розвиток зробив Канадський інститут українських студій (англ. Canadian Institute of Ukrainian Studies) при Альбертському університеті, який є провідним українoзнавчим закладом i видавцем в англoмoвному свiтi. Дослідницький проєкт факультету іноземної філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки,здійснюваний за підтримки Меморіального фонду імені Петра Чорного Канадського інституту українських студій, присвячено почесній професорці СНУ імені Лесі Українки, українсько-канадській письменниці, науковиці, благодійниці, громадській діячці, патріотці Любові Василів-Базюк, родом із с. Видерта Камінь-Каширського району на Волині, яка проживає в м. Торонто (Канада). 30 вересня 2019 року Любов Василів-Базюк святкувала почесний ювілей: їй виповнилося 90 літ.
Keywords: освітні зв’язки; співпраця; дослідницький проєкт; грант