Сучасна демографічна ситуація в Албанії - Лажнік, Володимир Йосипович; Lazhnik, V. Y. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
Розглянуто особливості протікання сучасних демографічних процесів в Албанії. Проаналізовано динаміку чисельності населення, показники народжуваності, смертності й природного приросту населення за післявоєнний період, розглянуто особливості природного й механічного руху населення на початку ХХІ ст. Виявлено просторові відмінності й диспропорції в процесах природного відтворення населення регіонів Албанії та основні проблеми сучасного демографічного розвитку країни. Features running nowadays demographic processing in Albania are considered. Dynamics of inhabitants, index of fertility, index of mortality and population growth during postwar period are analyzed, features unlabored and mechanical population movement on the beginning XXI century is reviewed. Spatial differences and imbalances in processing of population reproduction in Albania regions and the main problems actual demographic development in the country are detected.
Actual Demographic Situation in Albania
Keywords: Албанія; відтворення населення; народжуваність населення; смертність населення; природний приріст; зовнішні міграції; міграційний приріст населення; Albania; population reproduction; fertility; mortality; population growth; external migration; migration of the population growth