Правова компетентність майбутнього вчителя початкових класів: аспекти змістової характеристики - Махновець, Володимир Григорович (My University, 2025)
Проаналізовано аспекти змістової характеристики поняття «правова компетентність майбутнього вчителя початкових класів». Правова компетентність майбутніх фахівців аналізується як інтегрована характеристика, що охоплює не лише правові знання, а й уміння, навички та готовність використовувати їх у практичній діяльності й виявляється в умінні діяти відповідно до чинного законодавства, приймати правомірні рішення та брати відповідальність за власні дії.
Keywords: інтегрована характеристика; майбутній учитель початкових класів; правова компетентність; правове виховання; правові знання; правові норми; правова свідомість