Психологічний супровід осіб з обмеженими можливостями - Грицюк, Ірина Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчальна дисципліна «Психологічний супровід осіб з обмеженими можливостями» займає важливе місце у системі психологічної освіти, оскільки знання, що набуваються в ході засвоєння даного курсу, є значимими і дозволять в майбутньому активно включатись в психологопедагогічний процес задля соціально-психологічного розвитку осіб з обмеженими можливостями.У даному курсі представлені сучасні погляди на актуальні проблеми психологічних аспектів інвалідності; відношення особистості хворого до самої проблеми, до себе, до оточуючих та взагалі до соціуму. Особистість хворого виступає як центральна проблема у взаємовідносинах інваліда та громади.
Keywords: психотерапія; психодіагностика; основи практичної психології; експериментальна психологія