Modern information technologies in strategic management accounting in the rating assessment of the financial sustainability of the enterprise - Шматковська, Тетяна Олександрівна; Shmatkovska, Tetiana О. (Класичний приватний університет, 2018)
The model of strategic maps allows simultaneous monitoring of the implementation of goals for all components and the sequence of causal relationships between the indicators of enterprise assessment. The assessment of the competitiveness of the enterprise should be based on an integrated, multidimensional approach to this complex phenomenon and take into account both the internal and external environment such as the level of financial sustainability of the enterprise, as well as the real situation of competitors. Considered the method of rating assessment, which allows you to determine the place of the company (the case of enterprises of the machine-building industry) in the market in the conditions of competition depending on the degree of its stability. Обґрунтовано, що модель стратегічних карт дозволяє одночасно контролювати реалізацію цілей за всіма складовими та послідовність причинно-наслідкових зв’язків між показниками оцінки функціонування підприємства. Визначено, що оцінювання конкурентоспроможності підприємства повинне базуватися на комплексному, багатомірному підході до цього складного явища i врахувати як внутрішнє, так i зовнішнє середовище, як рівень фінансової стійкості підприємства, так i реальне становище підприємств-конкурентів. В роботі на основі використання сучасних інформаційних систем розглянуто та апробовано метод рейтингового оцінювання, який дозволяє визначити місце підприємства (на прикладі підприємств машинобудівної галузі) на ринку в умовах конкуренції залежно від ступеня власної стійкості.
Сучасні інформаційні технології в стратегічному управлінському обліку при рейтинговому оцінюванні фінстійкості підприємства
Keywords: strategic management accounting; modern information technologies; strategic map; financial stability; competitive capacity of enterprise; стратегічний управлінський облік; сучасні інформаційні технології; стратегічна карта; фінансова стійкість; конкурентоспроможність підприємства