Знавецтво як історичний попередник атрибуції та експертизи - Дмитренко, Алла Адамівна (My University, 2024)
Висвітлено суть знавецтва, як історичного явища і попередника атрибуції та експертизи творів мистецтва. Проаналізовано дослідження, автори яких торкаються проблем знавецтва. Відзначено зміни у розумінні знавецтва дослідниками та його визначення у словниках. Розглянуто суть поняття «знавці» та виокремлено їх типи. Показано зародження знавецтва в Україні.
Keywords: знавецтво; знавці-аматори; атрибуція; експертиза; знавці; знавці-колекціонери; знавці-музейники; 7.072.3