Особливості використання засобів адаптивного фізичного виховання в процесі корекції рухових порушень дітей із церебральним паралічем - Седляр, Юрій Валерійович; Sedliar, Yuriy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
На основі аналізу й узагальнення науково-методичної літератури та документальних джерел досліджено проблеми корекції рухової сфери осіб із церебральним паралічем. У статті розглянуто методики корекції рухових порушень, порушень вертикальної стійкості, пов’язані з використанням засобів фізичного виховання. Вивчено основні напрями, засоби, методи й прийоми, способи їх індивідуалізації в процесі адаптивного фізичного виховання серед осіб, котрі мають церебральний параліч. On the basis of the analysis and generalization of scientific and methodological literature and documentary sources it was investigated the issues of correction of the motor sphere of persons with cerebral palsy. Methods of correction of motor disorders and disorders of vertical stability were considered with the use of the means of physical education. The main directions, methods and approaches, and ways of theirindividualization in the process of adaptive physical education among people with cerebral palsy wereexamined.
Peculiarities of Using Adaptive Physical Education Means in the Process of Correction of Motor Disorders of Children with Cerebral Palsy
Keywords: адаптивне фізичне виховання; методика; корекція моторики; церебральний параліч; adaptive physical education; methods; motor correction; cerebral palsy