Зимнівська територіальна громада Волинської області: природний рекреаційний потенціал в умовах децентралізації - Мельнійчук, Михайло Михайлович; Чижевська, Лариса Тарасівна; Білецький, Юрій Валентинович; Полянський, Сергій Володимирович; Мельник, Олег Володимирович; Соловей, Віталій Васильович; Качаровський, Роман Євгенович; Ковальчук, Сергій Ігорович (My University, 2024)
Здійснено аналіз результатів досліджень природного рекреаційного потенціалу та окремих компонентів навколишнього середовища на регіональному та локальному рівнях. Описано особливості місцевого клімату (температурний режим, кількість опадів тощо), ґрунтовий покрив, гідрографічну мережу, структуру земельних ресурсів, лісові (видову та вікову структуру деревостанів) угіддя, природно-заповідний фонд. Запропоновано комплекс заходів для збереження та раціонального використання природного рекреаційного потенціалу громади.
Keywords: децентралізація; територіальна громада; природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; клімат; поверхневі води; земельні ресурси; ґрунтовий покрив; природно-заповідні об’єкти; Зимнівська ТГ; Володимирський район; Волинська область; 911.3:330.15](477.82-72):379.8