Поняття права на страйк та його основні ознаки - Сокол, Марія Василівна; Sokol, Mariia V. (Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2012)
У статті основна увага приділяється проблемним питанням реалізації працівниками права на страйк. Уточнення змісту та основних ознак страйку як крайнього засобу для задоволення вимог найманих працівників у процесі вирішення колективного трудового конфлікту. The article centres around the problematic points of the workers realization of their right to strike.The content and the main characteristics of strike like extreme measure for satisfying employees demands in labour conflict were made more precise. Steps of establishing and development of international strike movement were also the subject of research.
The notion of the right to strike and its basis characteristics
Keywords: страйк; ознаки страйку; колективний трудовий конфлікт; міжнародно-правове регулювання; strike; strike characteristics; collective labour conflict; internat ional law regulation