Гендерні відмінності вікової динаміки фізичної працездатності школярів 11-17 років - Сітовський, Андрій Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Виявлені вікові та статеві відмінності у динаміці фізичної працездатності. Особливості вікової динаміки необхідно враховувати при плануванні навчальних навантажень, спортивному відборі школярів. Отримані віково-статеві нормативи можна використовувати для індивідуальної оцінки рівня здоров’я школярів 11–17 років.
Keywords: фізична працездатність; гендерні відмінності; школярі 11-17 років