Українсько-словацька міжкультурна комунікація на сторінках преси - Кушнір, Оксана В.; Kushnir, O. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У публікації простежено розвиток українсько-словацького медіа-спілкування протягом двох останніх століть. Розкрито діапазон шевченкознавчих студій та словацької франкіани на сторінках преси, зміст і значення “переклички” провідних національних видань. In the article the development of Ukrainian-Slovakian media communication during two centuries is traced. The range of Shevchenko studies and Slovakian Franko studies, content and meaning of “dialogue” in leading national periodicals is analyzed.
Ukrainian-Slovakian intercultural communication represented in press
Keywords: форми міжнародної комунікації; forms of international communication; міжкультурний діалог; intercultural dialogue; українсько-словацьке медіа-спілкування; Ukrainian-Slovakian media communication; пресова перекличка; dialogue in press