Характеристика передумов виникнення в дошкільників мануальної рухової асиметрії - Галаманжук, Леся; Halamanzhuk, Lesya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Розглянуто дані наукової літератури про причини становлення мануальної рухової асиметрії дітей у дошкільний період. Виявлено чотири основних передумови, проведено аналіз причин їх виникнення й становлення у віковому аспекті. Відзначено необхідність урахування мануальної рухової асиметрії в процесі навчальної діяльності дошкільників, у тому числі фізичної культури, а також незначну кількість досліджень означеного змісту, що спрямовані на вдосконалення технологій і методик їхнього навчання в дошкільному навчальному закладі. We have studied data of scientific literature on reasons of establishment of manual motor asymmetry among children in pre-school period. It was discovered four main preconditions. We have also made an analysis of reasons of their appearance and establishment on age aspect. We have noticed the necessity of taking into account of manual motor asymmetry on the process of educational activity of preschoolers, including physical culture, and small amount of researches of the mentioned content aimed at perfection of technologies and methodologies of their teaching at a pre-school educational establishment.
Characteristics of Preconditions of Appearance of Manual Motor Asymmetry Among Preschoolers
Keywords: дошкільники; мануальна рухова асиметрія; причини виникнення; технології навчання; preschoolers; manual motor asymmetry; reasons of appearance; teaching technologies