Центральні органи державної влади та управління за конституцією Польщі 1935 року - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (My University, 2001)
Виконавча влада стала незалежною від парламенту, сконцентрувавши в руках президента надзвичайно широкі повноваження. Як обидві палати парламенту, так і інші органи державної влади, в тому числі суди, було підпорядковано Президенту. Разом з тим це сприяло пригніченню національних меншостей, які населяли території, що входили на той час у склад Польщі. Національні меншини зовсім не допускалися до центральних органів державної влади та управління, оскільки це перешкоджало тотальній централізації влади в руках Президента. Після травневого перевороту 1926 року участь національних меншин в управлінні державою була фактично ліквідована. The Poland’s Constitution of 1935 introduced a strong power of President. The executive power became independent from the parliament. The national minorities were not admitted to the bodies of state power.
The central bodies of state power and administration under Poland’s Constitution of 1935
Keywords: Конституція Речі Посполитої Польщі; центральні органи влади; central bodies; national minority