Центральна гемодинаміка та рівень фізичного стану у спортсменів, які займаються різними видами спорту - Шевчук, Тетяна Яківна; Дмитроца, Олена Романівна; Сокол, Альона Павлівна; Shevchuk, T. Ya.; Dmytrotsa, O. R.; Sokol, A. P. (Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького, 2012)
Здоров’я людини передбачає достатньо високий рівень фізичної підготовленості, фізичного розвитку та працездатності, що обумовлює проблему пошуку фізичних навантажень, які адекватні фізичному стану індивідууму.
Шевчук Тетяна Яківна - кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізіології людини і тварин Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки; Дмитроца Олена Романівна - кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізіології людини і тварин Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки; Сокол, Альона Павлівна – завідувач лабораторії «Екологічної фізіології» кафедри фізіології людини і тварин Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: центральна гемодинаміка; рівень фізичного стану; стаєри; волейбол; ударний індекс; тип гемодинаміки