Рrevention and Correction of the Foot Supporting-Spring Qualities Disorder of Young Basketball Players - Stroganov, Sergiy; Sergiyenko, Konstyantin; Cтроганов, Сергій; Сергієнко, Костянтин (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
In this paper, the results of generalization and systematization of scientific-methodological and theoretical literature conducted on the levels of study of disorders of the foot problems in athletes, we prove that flat is the most common disease of the lower limbs, revealed the extent and causes of disease, as well as outline the basic techniques prevention and treatment of flatfoot. In the study, according to the literature on the characteristics of the feet of young athletes and compared with those of young men, not athletes. Flat feet is a big problem for people especially for the athlete, and for this, many authors have paid attention to the prevention and correction of the foot, but a study of athletes of different specializations very little studied. This is important because the foot athlete takes a lot more stress than the average person stop and subjected to large deformations. According to the study found that specialize in sport has a direct effect on the feet. У цій статті за результатами узагальнення та систематизації науково-методичної й спеціальної літератури здійснено теоретичний аналіз рівня дослідження проблеми порушень функцій стопи в спортсменів, доведено, що плоскостопість є найбільш поширеним видом патології нижніх кінцівок, виявлено ступені та основні причини захворювання, а також окреслено основні методи профілактики й лікування плоскостопості. Під час дослідження за даними літературних здійснено характеристику стоп юних спортсменів та проведено порівняння з аналогічними показниками юнаків, котрі не займаються спортом. Плоскостопість є великою проблемою для людини, тим більше для спортсмена, і тому багато авторів звернули увагу на профілактику та корекцію стопи, але дослідження спортсменів різних видів спеціалізації дуже мало вивчено. А це дуже важливо, тому що стопа спортсмена переносить набагато більше навантажень, ніж стопа звичайної людини, і піддається більшій деформації. Згідно з отриманими даними встановлено, що спеціалізація в спорті має безпосередній вплив на показники стоп.
Профілактика та корекція порушень опорно-ресорних властивостей стопи юних баскетболістів
Keywords: flatfoot; basketball; children; prevention; correction; плоскостопість; баскетбол; діти; профілактика; корекція