Психологія особистісного росту - Козак, Галина Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2026)
Освітній компонент розкриває сучасні підходи до розуміння особистісного зростання, його механізмів і умов. У межах курсу аналізуються психологічна структура саморозвитку та провідні моделі особистісного розвитку. Окрему увагу приділено сенсу життя, екзистенційним переживанням і психологічній зрілості як ресурсам самовдосконалення, а також специфіці особистісного росту в науковій діяльності дослідника. Результатом навчання є здатність критично інтерпретувати концепції розвитку, оцінювати власні ресурси саморозвитку та проєктувати індивідуальну траєкторію професійно-особистісного становлення.