Психологічний розвиток та супровід осіб різних категорій - Гошовська, Дарія Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Предметом навчальної дисципліни «Психологічний розвиток та супровід осіб різних категорій» безпосередня робота з людьми, спрямована на вирішення різного роду психологічних проблем, пов'язаних з труднощами в міжособистісних стосунках, а також глибинних особистісних проблем. Мета і завдання навчальної дисципліни є сформувати у майбутнього психолога практичні знання та уміння, які стосуються забезпечення емоційної, смислової та екзистенційної підтримки у ситуаціях труднощів, які виникають у процесі особистісного та соціального буття. Основними завданнями дисципліни є: засвоєння матеріалу про становлення психологічної допомоги як галузі психологічної науки і практики у сучасному українському суспільстві, проблем психологічного забезпечення надання психологічної допомоги різним категоріям громадян в Україні та за кордоном; теоретико-методологічні підходи до вдосконалення роботи соціально-психологічних служб, спрямування психологічної допомоги на роботу з різними віковими групами, запровадження психологічних методів у психологічну роботу з населенням, яка потребує психологічного захисту; проблеми вдосконалення професійної діяльності психологічної підготовки в практичні роботі психологів
Keywords: психологічний розвиток; супровід осіб різних категорій