Моделювання процесів та систем у середовищі CAS Maxima - Шваліковський, Дмитро Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Навчальний посібник містить опис багатьох команд для розв'язання низки задач математичного аналізу та лінійної алгебри за допомогою комп'ютера в програмному пакеті CAS Maxima, а також набір завдань для проходження здобувачами освіти обчислювальної практики. Розроблена реалізація методів для числового розрахунку фундаментальних рівнянь математичної фізики, розв'язки супроводжуються візуалізацією різними засобами. У посібнику міститься 14 розділів, які охоплюють найбільш важливі області вищої математики та математичної фізики для допомоги студентам фізичних та технічних спеціальностей. Матеріали розроблені відповідно до навчальних планів підготовки здобувачами вищої освіти математичних компетентностей у галузі знань 10 Природничі науки, освітніх програм за спеціальностями 104 Фізика та астрономія, 105 Прикладна фізики та матеріали, 111 Математика, 113 Прикладна математика.
Keywords: комп'ютерне моделювання; система комп'ютерної алгебри; maxima; числові розрахунки; числові методи; аналітичні розрахунки; 004.94; 517.9