Міжпредметні зв'язки при викладанні основ генетики в шкільному курсі біології - Березюк, Анастасія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Магістерська робота присвячена вивченню, дослідженню використання міжпредметних зв'язків при викладанні основ генетики в шкільному курсі біології. Мета роботи: дослідження можливостей продуктивного використання міжпредметних зв'язків на уроці біології в 9 класі. Предмет дослідження: освітній процес на уроці біології в 9 класі Об’єкт дослідження: міжпредметні зв'язки при викладанні основ генетики на уроці біології. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставлених задач. У першому розділі розглядаються теоретичні засади дослідження, а саме розглянуто сутність міжпредметних зв'язків, їх роль у педагогіці та класифікація. У другому розділі визначаються матеріали та методи дослідження, а також описується база проведення педагогічного експерименту. У третьому розділі проводиться розробка методології проведення уроку біології для 9 класу та впровадження її у навчальний процес. Аналізуються та обговорюються результати дослідження в рамках експерименту. У висновках аналізується проведена робота та отримані результати. Магістерська робота викладена на 59 сторінках друкованого тексту, складається зі вступу, 3 розділів, висновків, додатків. Список літератури містить 49 першоджерел.
Keywords: міжпредметні зв'язки; шкільний курс біології; генетика; освітній процес