Вплив воєн на просторовий розподіл та структуру тафальних ландшафтів - Міщенко, Олена Віталіївна (Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича, 2025)
Визначено зміст поняття “тафальний ландшафт” й обґрунтовано доцільність врахування природних особливостей території під час його формування. Здійснено аналіз розміщення пам’яток історії України, які представлені військовими похованнями. На прикладі міста Луцька визначено особливості тафального ландшафту в історичному його розвитку. Досліджено міжнародний досвід військових поховань.
Keywords: тафальний ландшафт; військові поховання; Україна; міжнародний досвід