„Лісова пісня" Лесі Українки й „Затоплений дзвін" Г. Гауптмана (міфосемантичний аспект) - Скупейко, Лукаш; Skupeiko, Lukash (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Проаналізовано „Лісову пісню” Лесі Українки в порівняльно-типологічному (міфосемантичному) зіставленні із „Затопленим дзвоном” Г. Гауптмана. This article deals with Lesya Ukrayinka’s “The Forest Song” in typological and mythical semantic comparison with “The Sunken Bell” by Gerhart Hauptmann.
Lesya Ukrayinka’s “The Forest Song” and G. Hauptmann’s “The Sunken Bell” (mythical semantic aspect)
Keywords: міфосемантика; mythical semantics; міфопоетика; mythological poetics; драма-феєрія; magical drama; календарнообрядовий цикл; ritual year/ritual cycle