Творча співпраця Василя Єрмілова і Валер’яна Поліщука в контексті українського конструктивізму - Констанкевич, Ірина; Konstankevich, Iryna (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Висвітлено аналіз мистецького доробку яскравих представників українського конструктивізму В. Єрмілова і В. Поліщука, із чиїми іменами пов’язана ціла епоха вітчизняного експериментального мистецтва 20-х років ХХ століття, присвячується дана стаття. Охарактеризовано художні засоби творення нового стилю, нової мови, нових образів у живописі і в літературі, виявляється їх взаємодоповнення і взаємозбагачення. The article is devoted to the analysis of the works of the Ukrainian constructivism bright representatives Ermilov V. and Polishchuk V., whose names the whole epoch of the experimental art of the 20 years of the 20th century is connected with. The artistic means of creating a new style, new language, new images in painting and literature are analysed, their complementarity and mutual enrichment is exposed.
Creation collaboration of Vasiliy Ermilov and Valerian Polischuk in the context of the Ukrainian constructivism. Creative cooperation of Ermilov V. and Polishuk V. in the context of Ukrainian constructivism.
Keywords: конструктивізм; авангард; верлібр; constructivism; vanguard; free verse