Фізіологія людини - Качинська, Тетяна Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчальний посібник до лабораторних занять та самостійної роботи студентів розроблений згідно з силабусом до освітнього компонента “Фізіологія людини” із спеціальності «Фізична культура і спорт», «Середня освіта (Фізична культура) відповідно до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Кожен протокол лабораторного заняття має порядковий номер, тему, мету заняття, матеріали та обладнання, а також завдання, що виконуються в ході роботи та завдання для самостійної роботи студентів. Хід виконання роботи включає в себе складання схем, замальовування рисунків та підписи до них, розрахунок показників та індексів. Протокол лабораторного заняття закінчується висновками. Після лабораторних робіт у навчальному посібнику подано перелік запитань для підготовки до екзамену (підсумкового контролю), який студенти будуть складати в ІІ семестрі. У кінці посібника додається список літератури, що допоможе більш глибоко засвоїти матеріал з курсу “Фізіологія людини”. Сподіваємося, що цей навчальний посібник допоможе студентам чітко оформити кожне лабораторне заняття, а також систематизувати і поглибити, отримані практично, знання й уміння про будову та функції організму людини в стані функціонального спокою та під час фізичних навантажень.
Keywords: фізіологія; експеримент; нервова ситема; кров; м'язова система; вища нервова діяльність; травлення; дихання; виділення; кровообіг; 612.82-047.37