English for Medical Students - Гончар, Катерина Леонідівна; Тригуб, Галина Василівна; Хникіна, Оксана Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Методичні рекомендації “English for Medical Students” («Англійська мова для студентів медичних спеціальностей») призначені для підготовки студентів 1-2 курсів спеціальностей «Медицина», «Фізична терапія» та «Фармація. Промислова фармація» укладені відповідно до вимог робочих навчальних програм курсу «Іноземна мова за професійним спрямуванням» та «Англійська мова за професійним спрямуванням». Основною метою даного підручника є формування професійної іншомовної комунікативної компетентності, засвоєння граматичних структур та збагачення словникового запасу, для якісної та ефективної підготовки студентів медичних спеціальностей до медичного ліцензійного іспиту «КРОК». Книга складається з п’яти змістових модулів, добірки текстів для самостійної роботи, глосарію з медичною термінологією. Кожний модуль включає тексти фахового орієнтування та комплекс вправ лексико-граматичного характеру на закріплення фахової лексики. Підручник написаний простою мовою, що робить подану в ньому інформацію доступнішою для вивчення. Оскільки структура розробки поєднує теоретичну та практичну частини, студенти мають можливість вивчати медичну термінологію в належному контексті систем та функцій людського організму як у здоровому стані, так і у стані захворювання. Розділ «Медикаменти та їх адміністрування» широко розкриває класифікацію ліків та їх використання на практиці майбутніми лікарями та фармацевтами. Методичні рекомендації призначені для студентів-медиків, фармацевтів, а також для практикуючих лікарів у реальній медичній практиці.
Англійська мова для студентів медичних спеціальностей
Keywords: medical education; hospital staff; hospital departments; organ systems; pharmaceutical; drugs and their administration; 811.111(072)