Буттєві виміри повсякденності вірянина - Борейко, Юрій; Boreyko, Yurij (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Статтю присвячено дослідженню буттєвих форм розгортання повсякденності вірянина. Повсякденне релігійне життя аналізується як об’єктивна дійсність, поле розгортання феномена релігії, сфера взаємодії соціального й надприродного світів, яка охоплює буденну свідомість, повсякденні практики, відносини та комунікації в релігійній громаді . Повсякденність вірянина виявляється у ментальних структурах буденної свідомості, конфесійній ідентичності, зберіганні та трансляції релігійної традиції, що об’єктивує релігійний досвід за посередництвом релігійних практик.
Existential Dimensions of Everyday Life of a Believer
Keywords: повсякденність; everyday life; вірянин; believer; релігійна громада; religious community; буденна свідомість; everyday consciousness