Геоінформаційне забезпечення моніторингових досліджень геоекологічного стану поверхневих вод басейну річки Устя - Ткачук, Юлія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У бакалаврській роботі розглянуто методологічні засади проектування геоінформаційних систем і картографічного моделювання гідрологічних об’єктів, розроблено ГІС оперативного геоекологічного моніторингу стану поверхневих вод та управління річковим басейном Усті, встановлено і детально охарактеризовано фізико-географічні особливості, геологічні, гідрогеологічні, гідрологічні, геоморфологічні, кліматичні, ландшафтні і ґрунтові умови досліджуваної території, проаналізовано і узагальнено результати моніторингових спостережень якості поверхневих вод басейну річки Устя, виконано оцінку масштабів та наслідків антропогенного впливу на об’єкт дослідження, а також побудовано серію тематичних карт стану поверхневих вод басейну річки Устя за встановленими геоекологічними показниками.
Keywords: геоінформаційне забезпечення; геоінформаційна система (ГІС); поверхневі води; річковий басейн; моніторинг; геоекологічні показники; картографічне моделювання