Особливості тестування фізичної підготовленості юних волейболістів - Швай, Олександр Дмитрович; Ковальчук, Андрій Дмитрович; Цюпак, Юрій Юрійович; Shvay, Alexander; Kovalchuk, Andriy; Tsyupak, Yuriy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Пріоритетними напрямами розвитку рухових якостей дітей цього віку повинні бути комплекси вправ, спрямовані на підвищення рівня фізичної підготовленості в такій послідовності: швидкість, спритність, гнучкість, витривалість та її види, сила і її різновиди. Для оцінки рівня фізичної підготовленості потрібно використовувати комплексні методи тестування. Тести рекомендується застосовувати в такій послідовності: на швидкість; на швидкісну витривалість; на спритність; на вибухову силу; на силу. Під час побудови та використання фізичних вправ потрібно виконувати такі основні умови й рекомендації: визначити рівень рухового розвитку дітей на основі факторів діагностичного статусу; визначити комплекс методів тестування для діагностики моторики дітей; здійснити підбір засобів і методів вибіркової спрямованості, дотримання дидактичних принципів, умов навчання й тренування; під час використання фізичних вправ потрібно стимулювати дітей до свідомої, активної участі; у процесі розвитку фізичних якостей, формування рухових умінь та навичок – використовувати інтенсивні ігрові методи навчання. The priorities for the development of motor skills of children of this age should be set of exercises aimed at improving physical fitness as follows: speed, agility; flexibility, endurance and its types, strength and its variations. To assess the level of physical fitness it is necessary to use complex methods of testing. Tests recommended in the following order: the speed; on speed endurance, skill; on explosive force; force. During the construction and use of exercise it is necessary to perform the following basic conditions and recommendations: to determine the level of motor development of children based on factors diagnostic status; define a set of test methods for diagnosing motility children; make a selection of tools and methods for selective focus, respect didactic principles, terms of education and training; when using exercise, stimulate children to actively and consciously participate; in the development of physical skills, motor skills formation and skills to use intense gaming teaching methods.
Features of Tests of Physical Fitness of Young Volleyball Players
Keywords: волейбол; фізична підготовленість; тестування; фізичні якості; volleyball; physical fitness testing; physical qualities