Емоційна стійкість художньо обдарованої молоді: психологічні межі соціальної адаптованості - Прокопович, Тетяна Анатоліївна; Prokopovych, Tetiana A. (Інститут психології імені Г. С. Костюка, 2011)
У статті проаналізовано специфіку впливу емоційної стабільності на соціальну адаптованість особистості в період зрілої юності. Виявлений взаємозв’язок емоційної стабільності і соціальної адаптованості трансформований у контекст творчої реалізації особистості у художній діяльності.In the article specific character of influence of the emotional stability on the social adaptability of a personality in the mature youth period was analyzed. Determined interconnection of the emotional stability and the social adaptability was transformed into the context of creative realization of a personality in an artistic activity.
Emotional firmness of the artistically gifted youth: psychological boundaries of social adaptability
Keywords: емоційна стійкість; emotional firmness; емоційна стабільність; соціальна адаптованість; художня діяльність; emotional stability; творча реалізація; social adaptability; artistic activity; creative realization