Вимоги, які пред’являються до суддів: компаративістське дослідження - Кравчук, Володимир Миколайович; Kravchuk, Volodymyr M. (Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, 2012)
У статті аналізується вітчизняне та зарубіжне конституційне законодавство про судоустрій і статус суддів, узагальнюються наукові підходи до розуміння категорії «конституційно-правовий статус суддів» в конституційному праві України та зарубіжних країн, розглядаються вимоги, які пред’являються до суддів.

The article analyzes the domestic constitutional legislation on the judiciary and the status of judges, the main scientific approaches to understanding of category constitutional and legal status of judges are substantiated, structural elements of constitutional and legal status of judges are examined.
Keywords: конституційно-правовий статус суддів; constitutional and legal status of judges; правовий статус суддів; legal status of judges; суд; court; суддя; judge