Місце роману «Нудота» (« La nausée ») у творчості та екзистенціалізмі Ж.- П. Сартра - Міщук, Марія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У літературі та філософії XX століття значне місце займає Жан-Поль Сартр. Цей французький письменник є впливовою постаттю навіть сьогодні завдяки його значному впливу на мислення читачів та на праці інших видатних авторів і мислителів сучасності. Роман «Нудота» є важливим не лише для розуміння творчого розвитку Сартра, а й для дослідження екзистенціальних ідей. Ґрунтовне дослідження його роману дозволить краще зрозуміти концепцію абсурдності буття, самотності, свободи та пошуку сенсу життя, що залишається актуальним для сучасного читача.
Keywords: Жан-Поль Сартр; екзистенціальні ідеї; абсурдність буття; пошук сенсу життя