Основи психотерапії - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Чагарна, Світлана Євгеніївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У посібнику розкрито актуальні питання основних напрямів немедичної психотерапії як професійної діяльності й процесу психологічної допомоги. Представлено класичні напрями психотерапії, такі як психоаналіз, поведінкова, клієнт-центрована, тілесна, інтерперсональна психотерапія, гештальт-терапія та інші. Сучасні напрями психотерапевтичного знання розкрито з чотирьох точок зору (суть психотерапії, генеза неврозу, техніки психотерапії й результат психотерапевтичного впливу). Книга адресована студентам, викладачам, практичним психологам, психоконсультантам і психотерапевтам, а також іншим зацікавленим особам.
Keywords: психотерапія; консультування; невроз; психотерапевтичний вплив