Трансформація політичної системи України: баланс на грані демократії і авторитаризму - Прокоп, М.; Prokop, M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
24 серпня 1991 року Україна, одна з колишніх радянських республік, стала незалежною. Це був її перший крок на шляху до демократії і можливість творення своєї власної політичної системи. Незалежність дала Україні багато можливостей: встановлювати напрями зовнішньої політики, доступ до міжнародних організацій. Метою даної роботи є аналіз трансформації української політичної системи в контексті балансування на грамі демократії і авторитаризму.

On August 24th, 1991 Ukraine, one of the former Soviet republics, gained independendence. It was the first step towards democracy and possible creation of it's own political system. Independence gave Ukraine many opportunities to set the directions of foreign policy, to cooperate with chosen states and access to international ogranizations. The aim of this work was to analyze transformation of the Ukrainian political system in the context of balancing per gram of democracy and authoritarianism.
The transformation of the political system of Ukraine: balancing on the edge of democracy and authoritarianism
Робота виконана на кафедрі Східної Європи Університету Миколи Коперника в Торуні
Keywords: Україна; гібридний режим; політична система; трансформація; Ukraine; a hybrid regime; the political system; transformation