Рівень сформованості основних здоров’язбережувальних знань і навичок молодших школярів дитячого притулку - Цюпак, Юрій; Tsyupak, Yuriy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано рівень здоров’язбережувальних знань та навичок молодших школярів дитячого притулку. Результати досліджень показали, що стан сформованості здоров’язбережувальних знань і навичок учнів початкових класів, які живуть у притулку, перебуває на початковому та середньому рівнях навчальних досягнень. Діти не готові до здійснення фізкультурно-оздоровчих та гігієнічних заходів, спрямованих на збереження й зміцнення здоров’я. Тому в процесі навчання та виховання пріоритетним завданням є формування здоров’язбережувальних знань і навичок, оскільки саме вони в подальшому визначатимуть стан здоров’я учнів. The results of the investigation have shown that the state of formation of healthsaving knowledge and habits of primary school pupils who live in the orphanage are at primary and secondary levels of educational . Children are not ready for implementation of fitness and hygiene measures designed to maintain and promote health. Therefore, in the process of training and education a priority task is to develop healthsaving knowledge and habits as they, subsequently, determine the health of pupils.
The level of Development of Basic Healthsaving Skills of Younger Students of Orphanage
Keywords: дитячий притулок; молодші школярі; рівень здоров’язбережувальних знань та навичок; orphanage; junior pupils; the level of healthsaving knowledge and habits