Проєктування та розробка 3D-гри-головоломки на рушії Godot 4.5 - Возняк, Микола Андрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Робота присвячена проєктуванню та розробці тривимірної тактичної гри-головоломки «Retentum» на рушії Godot 4.5. У роботі досліджено теоретичні основи створення ігор-головоломок: їх історію та принципи проектування. Основним завданням гри є блокування руху противника на ігровому полі шляхом стратегічного знищення клітинок. Гра доповнена системою крейдяних модифікаторів, що створюють нелінійний геймплей з поглибленою стратегічною складовою. Ігровий світ представлено як лімінальний простір, що поєднує хорор-естетику та козі-атмосферу. Робота охоплює всі етапи створення гри: від концептуалізації та дизайну до програмної реалізації та тестування.
Keywords: розробка відеоігор; гра-головоломка; тактична стратегія; Godot 4.5; 3D-графіка; ізометрична проекція; штучний інтелект; алгоритм A*; покрокова механіка; лімінальні простори; козі-хоррор; геймдизайн; системи прогресії