Формування координаційних здібностей молодших школярів у процесі фізичного виховання - Альошина, Алла Іванівна; Бичук, Ігор; Гайдук, Олександр; Aleshina, Alla; Buchyk, Igor; Haiduk, Alexander (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано теоретичні аспекти формування координаційних здібностей, їх класифікацію та чинники, які впливають на розвиток. Вивчено проблему рівноваги як прояву координаційних здібностей, чинники, що сприяють її формуванню, методику розвитку та контролю. Визначено й проаналізовано рівень розвитку координаційних здібностей хлопчиків і дівчаток молодшого шкільного віку. Виявлено, що показники координаційних здібностей у школярів нижчі від норми, що засвідчує необхідність їх удосконалення. The theoretical aspects of forming of co-ordinating capabilities, their classification and factors which influence on development, are analysed in the article. The problem of equilibrium is studied, as displays of co-ordinating capabilities, factors which assist its forming, methods of development and control. The level of development of co-ordinating capabilities of boys and girls of midchildhood is determined and analysed. It is educed, that indexes of co-ordinating capabilities for schoolboys are smaller from a normative index, that testifies to the necessity of their perfection.
Forming of Co-Ordinating Capabilities of Junior Schoolboys in the Process of Physical Education
Keywords: координаційні здібності; рівновага; діти молодшого шкільного віку; co-ordinating capabilities; equilibrium; children of midchildhood