Методична функція фізичної підготовки військовослужбовців - Петрук, Андрій Петрович; Petruk, Andriy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У щорічних звітах екзаменаційних комісій відзначається низький рівень методичної підготовленості випускників ВВНЗ, а в наукових дослідженнях не пропонують способів розв’язання її комплексного удосконалення. Завданнями роботи були узагальнення досвіду та аналіз основних відомих систем методичної підготовки військовослужбовців ЗСУ та армій іноземних держав; аналіз системних факторів, що характеризують процес методичної підготовки військовослужбовців ЗСУ. У роботі розглянуто основи концепції розвитку методичної підготовки в системі фізичної підготовки військовослужбовців Збройних сил України та армій провідних країн світу. Аналіз зібраних науково-методичних матеріалів свідчить про неоднозначність підходу до методичної функції системи фізичної підготовки військовослужбовців, що проявляється, зокрема, у значному відставанні від сучасних вимог методичної функції, особливо з питань спеціальної фізичної підготовки військовослужбовців. The annual reports of exami¬nation boards noted the low level of methodological training of graduates of higher military educational establishments, and the research does not offer solutions of its complex improvement. The objectives of the work were generalization of experience and analysis of major existing methodological training systems of military men of the Armed Forces of Ukraine and armies of foreign countries; analysis of systemic factors that characterize the process of methodical preparation of military men of the Armed Forces of Ukraine. This paper deals with the basics concepts of development of methodical preparation in the system of physical training of the Armed Forces of Ukraine and the leading armies of the world. The analysis of collected scientific and methodological materials demonstrates the ambiguity of approaches to the methodological functions of the function of physical training of military men which is manifested in particular in significant lagging from modern requirements of the methodological function, especially on the issues of special physical training of military men.
Methodological Function of Physical Training of Military Men
Keywords: військовослужбовці; фізична підготовка; методична підготовка; спеціальна фізична підготовка; military men; physical training; methodological training; special physical training