Етимологізація фразеологічних одиниць: мовний та культурний аспекти - Жуйкова, Маргарита Василівна (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2017)
Наголошено на труднощах, які виникають під час реконструкції ґенези фразеологічних одиниць, яка має на меті виявити не лише їхню первісну форму, а й мотиваційну основу. Показано всі етапи етимологізації давнього українського виразу в пометли седѣти із залученням до аналізу мовних та екстралінгвальних даних.
Keywords: фразеологічна одиниця; історична фразеологія; реконструкція; етнолінгвістика