Розробка та застосування ПВХ-електрода для потенціометричного визначення мефенамінової кислоти - Кормош, Жолт; Матвійчук, Оксана (СНУ, 2014)
Розроблено новий мефенамат-селективний електрод, що містить як електродоактивну речовину іонний асоціат мефенамат метилового фіолетового. Інтервал лінійності електродної функції розробленого електрода міститься в межах 3∙10-4–1∙10-2 моль/л, крутизна – 85,4 мВ/pC. Розроблено та апробовано нову методику потенціометричного визначення мефенамінової кислоти у лікарських формах.
Keywords: іон-селективний електрод; мефенамінова кислота; фармацевтичний аналіз