Застосування фізичних вправ при хронічному бронхіті з учнями старших класів - Грейда, Н.; Тучак, А.; Greida, N.; Tuchak, A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Застосування фізичних вправ при хронічному бронхіті дає добрі результати, сприяє відновленню нормального дихання, пристосуванню організму до фізичних навантажень. При застосуванні комплексів фізичних вправ здійснюється вплив на організм хворого й відбуваються сприятливі зрушення в перебігові хворобливого процесу; збільшуються легенева вентиляція, газообмін та рухливість грудної клітки; більш активно відбувається процес видалення мокротиння; формується повне дихання з подовженим видихом та збільшується рухливість діафрагми. . Performing of physical exercises in case of chronic bronchitis gives good results; it is an instrument for renewal of normal breathing, adaptation of organism to physical loads. Performing of complexes of physical exercises influences an organism of a patient and there are favorable changes in to motion of sickly process; improvement ventilation lung, gas exchange and lively chest; more active process of sputum removal; formed fully breath with prolong expiration and increase lively diaphragm
Performing of Physical Exercises in Case of Chronic Bronchitis Among Senior Pupils
Keywords: дихальна система; функціональний стан; фізичні вправи; загальна ємність легень; резервний об’єм дихання; життєва ємність легень; respiratory system; functional state; physical exercises; eneral capacity of lights; vital capacity of lights; reserve volume of breathing