Порівняльна характеристика купально-пляжного туризму у Середземноморському й Тихоокеанському басейнах - Лепеха, М. С.; Гречуха, О. В.; Lepekha, M. S.; Grechuha, O. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Здійснено характеристику Середземноморського та Тихоокеанського басейнів. Розкрито суть поняття купально-пляжний туризм, виділено три найважливіші світові регіони, що спеціалізуються на купально-пляжному туризмі. Наведено особливості організації цього виду туризму, здійснено порівняльну характеристику купально-пляжного туризму на прикладі Греції та Таїланду. Given the definition of bathing-beach tourism. The notion bathing-beach tourism, highlighted three major world regions specializing in bathing-beach tourism, given the particular organization of this type of tourism, conducted comparative description of the bathing-beach tourism on the example of Greece and Thailand. Key words: bathing-beach tourism, tourist Pacific region, Mediterranean region.
Comparative Characteristics of the Bathing-beach Tourism in the Mediterranean and Pacific Regions
Keywords: купально-пляжний туризм; Тихоокеанський туристський регіон; Середземноморський регіон; bathing-beach tourism; tourist Pacific region; Mediterranean region