Особливості втілення поезії Лесі Українки в камерно-вокальних творах українських композиторів (на прикладі «Не співайте мені сеї пісні…») - Цейко, Наталія Олекандрівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Поезія Лесі Українки є видатним явищем української культури. Вона знайшла втілення у низці музичних інтерпретацій, послужила основою для камерно-вокальних, інструментальних, оперних та балетних творів. Особливості музичного втілення поезії Лесі Українки у камерно-вокальному жанрі є малодослідженими і потребують подальших ґрунтовних студій, зокрема вивчення особливостей її втілення у творчості М. Лисенка, Я. Степового, К. Стеценка, Д. Січинського, В. Рунчака, В. Тиможинського, О. Некрасова та інших українських композиторів.
Keywords: поезія; камерно-вокальні твори; Леся Українка; жанр; 784.3