Філософсько-історичні проблеми егоїзму як елементу життєвої орієнтації людини - Сільвестрова, О. Ю.; Silvestrova, O. Y. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано основні аспекти егоїзму як одного з елементів життєвої орієнтації людини. Звернено увагу на те, що формування егоїстичної позиції пов’язане не лише з індивідуальними чинниками, а й із суспільно-історичними умовами. The main aspects of egoism as one of the elements of life orientation are considered in the article. The attention was paid to the fact that the formation of egoistic attitude is not only associated with individual factors, but also from a socio-historical conditions.
Philosophical-historical Problems of Egoism as an Element of Human life Orientation
Keywords: егоїзм; egoism; «образ Я»; «the image of Me»; духовність; spirituality; «володіння»; «ownership»; «буття»; «being»