Удосконалення фізичної підготовленості велосипедистів 13–16 років через застосування в тренувальному процесі нормобаричної гіперкапнічної гіпоксії - Фурман, Ю.; Гаврилова, Н.; Furman, Yu.; Gavrilova, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено вивченню комплексного впливу нормобаричної гіперкапнічної гіпоксії та тренувальних навантажень на фізичну підготовленість велосипедистів 13–16 років. Установлено, що застосування цієї моделі гіпоксії в тренувальному процесі на етапах попередньої та спеціалізованої базової підготовки в підготовчому періоді річного макроциклу сприяє покращенню загальної та спеціальної фізичної підготовленості спортсменів за показниками швидкості й витривалості. Результати комплексного впливу нормобаричної гіпер-капнічної гіпоксії та фізичних навантажень свідчать про можливість застосування моделі гіпоксії для підвищення ефективності навчально-тренувального процесу велосипедистів. The article is dedicated to the study of complex effect of normobaric hypercapnic hypoxia and training loadings to physical preparation of cyclists aged 13–16. It is established that using this model of hypoxia in training process on the stage of initial and special basic preparation in the preparation period of macrocycle is promote for the improvement of general and special physical preparation by the indicators of speed and handiness. The results of complex influence of normobaric hypercapnic hypoxia and physical loading was witness about possibilities of using this model of hypoxia for the rise of effective of the educational-training process of cyclists.
Improving of Physical Preparation of Cyclists Aged 13-16 With the Help of Using Normobaric Hypercapnic Hypoxia in the Educational-Training Process
Keywords: велоспорт; гіпоксія; фізична підготовленість; cycling; hypoxia; physical preparation