Резонансне тунелювання за наявності магнітного поля - Хаймик, Каріна Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Дослідження процесу квантового тунелювання заряджених частинок через потенціальні бар’єри в умовах наявності магнітного поля. Зокрема, дослідження зосереджено на впливі магнітного поля на ймовірність тунелювання, з урахуванням таких ефектів, як циклотронний рух частинок і квантове магнітне тунелювання, а також на взаємодії між магнітним полем і потенціальними бар’єрами, такими як дельта-функційні бар’єри, що можуть виникати в різних фізичних і технічних контекстах
Keywords: квантове тунелювання; подвійний дельта-функційний бар’єр; ефект Ааронова-Бома