Ступінь граматикалізації ауксиліарного дієслова Drohen у сучасній німецькій мові - Декало, Ольга Олександрівна; Dekalo, O. O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті представлено та схарактеризовано такі параметри визначення рівня граматикалізації мовних одиниць, як цілісність, парадигматичність, парадигматична варіативність, структурні можливості, сполучувана обмеженість, синтагматична варіативність, які розробив один із засновників Теорії граматикалізації Кр. Лєман. За допомогою даних параметрів проаналізовано та визначено ступінь граматикалізації аукси¬ліарного дієслова DROHEN у сучасній німецькій мові. The article highlights such parameters of the determination of the degree of the language units as integrity, paradigmaticity, paradigmatic variability, scope, bondedness, syntagmatic variability, that were worked out by one of the founder of the Grammaticalization theory Chr. Lehmann. By means of the given parameters the degree of the grammaticalization of the auxiliary verb DROHEN in present-day German was analyzed and estimated.
Degree of Grammaticalization of Auxiliary Verb Drohen in Present-Day German
Keywords: цілісність; integrity; парадигматичність; paradigmaticity; парадигматична варіативність; paradigmatic variability