Профілактор Євмінова: можливості використання в комплексі засобів фізичної реабілітації й профілактики - Поташнюк, Р.; Поташнюк, І.; Кукалець, М.; Напримерова, О.; Захарчук, О.; Мазур, О.; Potashniuk, R.; Potashniuk, I.; Kukalets, M.; Naprimerova, O.; Zakharchuk, O.; Mazuk, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті наведено відомості про унікальний багатофункціональний тренажер – профілактор Євмінова, що забезпечує зняття навантаження з хребта, забезпечуючи оздоровчу витяжку хребта. Розглянуто особливості порушення мозкового кровообігу при остеохондрозі в осіб молодого віку. Підкреслено, що однією з основних причин, які викликають порушення кровообігу у вертебрально-базилярному басейні переважно в осіб молодого віку та викликають болі в спині, є дегенеративно-дистрофічні зміни хребців та міжхребцевих дисків. Підкреслено, що порушення кровообігу, зниження мозкового кровотоку потребують подальшого вивчення у зв’язку з невпинним зростанням поширення цієї патології та наведено дані про те, що в 90 % студентів з остеохон-дрозом виявлено ознаки затрудненого венозного відтоку. Основна причина одна подразнення або компресія корінців судин відділів спинного мозку, які забезпечують іннервацію органів. Наводено методику В. Євмінова, яка заснована на дозованому легкому витяжінні хребта, що забезпечує відновлення висоти міжхребцевого диска і одночасному зміцненні м’язів спини. Займаючись від 5 до 40 хв щодня, можна позбутися таких захворювань, як остеохондроз, грижі дисків, спондильоз, сколіоз, остеопороз. Методика підбирається індивідуально за рекомендаціями лікаря й методиста. Автори діляться досвідом виготовлення профілактора Євмінова в умовах університету МЕГУ, його встановленням на факультеті та в кабінеті масажу спортивно-оздоровчого комплексу для надання допомоги студентам, віднесеним за станом здоров’я до спецмедгруп. This article deals with the data of the Yevminov’s multifunctional simulator-preventive device which provides the unloading from a spine, providing health spine exhaustion. The peculiarities of accident vasculaire cerebral violation at osteochondrose of young people are considered. The authors show that the main reasons which are the cause of accident of vasculaire cerebral violation in the vertebral and basilar area of young people and back pain are degenerative and dystrophique spine alterations and disque intervertebral. Accident vasculaire cerebral disturbance, decrease of cerebral blood flow need studying of this problem in future for the reason that perpetual increase of this pathology expansion are defined and also data about that 90 % of students with osteochondrose have symptomes of stertorous venous drainage. The excitation or compression of root vessels of the parts of spinal cord which provide organs’ innervation is the main reason of it. V. Evminov’s methods is based on dosed and easy spine extending which provides intercostal disque height recovery and strengths simultaneously the back nuscules, is presented. Daily training (from 5 to 40 minutes)will help to get out of such diseases as: osteochondrose, intercostal disque hernia, spondilosis, scoliosis, osteoporosis. A method is chosen individually due to doctor’s recommendations. The authors share experience of Evminov’s preventive device on the base of university (IUEH); its installation on the faculty and in the massage room of the sports and healthy complex with the aim of giving help to students who have health problems and are in special medical group.
Evminov’s Preventive Device: Possibilities of Its Usage in Complex of Physical Rehabilitation and Prophylaxis Facilities
Keywords: остеохондроз; больовий синдром; профілактор Євмінова; реабілітація; профілактика; osteochondrose; pain syndrome; Yevminov’s preventive device; rehabilitation; prophylaxis