Методичні підходи до побудови студентоцентрованої освітньої програми Маркетинг першого (бакалаврського) рівня. - Лялюк, Алла Миколаївна (My University, 2024)
У сучасному світі економіка знань ґрунтується на докорінній зміні формату взаємодії освіти і нової економіки. В умовах глобалізації кожна економічно активна людина повинна володіти конкурентними перевагами, тому на сьогодні знання та компетентності стали основною, життєво необхідною умовою розвитку. З огляду на зазначене важливою умовою підготовки майбутніх фахівців першого (бакалаврського) рівня освіти в університетах є побудова студентоцентрованої освітньої програми. Проблема розробки і оновлення освітньої програми, зорієнтованої на студента також зумовлена потребою наближення до європейських стандартів, необхідністю узгодження ринку освітніх послуг і ринку праці, реалізацією ініціатив Європейського простору вищої освіти. Не виключенням є і підготовка фахівців у сфері маркетингу. Однак питання, що стосується побудови ОП Маркетинг потребує більш детального дослідження. Відповідно до методології Tuning процес послідовності створення освітньої програми передбачає шість послідовних етапів
Keywords: маркетинг; освітня програма; студентоцентрований підхід